Kleurrijk-Grafisch-ontwerp-grafische-vormgeving-vrolijkheid-en-inclusieviteit-branding-log

Damiaanactie 

Damiaanactie is een Belgische medische non-profitorganisatie die zich inzet voor mensen met lepra, tuberculose en andere ziektes die vooral de kwetsbaarste bevolkingsgroepen treffen. Bij hen staat de patiënt centraal. De organisatie is eerlijk, menselijk en heeft geen ruimte voor discriminatie!

 

De organisatie kwam aankloppen bij Stardust om hen te helpen bij het uitbreiden van hun webshop. Niet de welbekende balpennen of kalenders. Maar wel ging het over twee virtuele producten; een lepra behandeling voor een kind en brandstof voor de vlinderboot. Wij ontwikkelden een kaart, zowel digitaal als fysiek drukwerk, die je krijgt als bedanking voor je aankoop. 🚤⁠

#Vlindervoorhetleven is dus een geschenk waarmee je twee keer geeft. Een coole kaart & een levensreddende behandeling/brandstof. Dubbel geluk! 💝⁠

De eerste kaart die we uitwerken was die voor de Leprabehandeling voor een kind. Hier staat Abigaëlle centraal, die zelf ook op haar 13 symptomen kreeg van Lepra. Stardust koos ervoor om de kaart te bekijken als een eerbetoon aan Abigaëlle zelf, we illustreerden haar op een vrolijke en kleurrijke manier omringt door vlinders en bloemen. 

 

De tweede kaart focust op brandstof voor de Vlinderboot. Door die brandstof kan het medisch team in Congo sneller mensen met lepra opsporen en zo een vroegtijdige behandeling toedienen. Hier kozen we ervoor om de Vlinderboot zo herkenbaar als mogelijk weer te geven, samen met de medewerkers. 

 

Beide kaarten werden voorzien van een kapvorm om extra dimensie te creëren. De kaarten werkten we uit in de herkenbare Damiaanactie kleuren en huisstijl en werden ontworpen met oog op positiviteit, vrolijkheid en hoop. 

 

Grafisch ontwerp dat zowel zorgt voor een goed gevoel & iets teweegbrengt in de wereld. Daar zijn we bij Stardust heel fier op!

Naast het fysieke drukwerk, krijgt de koper ook een animatie in hun mailbox. Stardust wekte de illustraties tot leven in korte animaties.