WIE? Planteenbos is een VZW die u de kans wil geven op een heel concrete manier bij te dragen aan een groener Vlaanderen. Er bestaan reeds veel initiatieven waarbij mensen groene projecten kunnen (mee-)financieren. Meestal zijn dit projecten rond CO2-compensatie of -reductie in ontwikkelingslanden. Deze projecten zijn waardevol, maar weinig zichtbaar. Planteenbos wil lokaal iets realiseren, iets tastbaars, iets om te bezoeken, waarbij zoveel mogelijk doelstellingen tegelijk worden gerealiseerd. Vlaanderen is één van de bosarmste regio’s van de wereld. Daar willen ze wat aan doen. Hoe? Door concrete bebossingsprojecten te realiseren in Vlaanderen. Bij jou in de buurt en graag samen met jou.


WAT? Planteenbos kwam aankloppen bij Stardust om hen in een nieuw frakske te steken. Liefst een fris en groen frakske. Voor de rest kregen we carte blanche. ‘New Year, New Me’ vraagt om een volledig nieuw logo met huisstijl & een verbeterde website in de nieuwe branding.

Concept? Wederom trokken wij onze knalgele regenlaarzen aan op zoek naar inspiratie in ‘t groen. Met een frisse neus en een hoofd vol ideeën keerden we terug en - nadat we onze laarzen weer hadden ingeruild voor Dr. Martens en glitterschoenen –begonnen we onze inspiratie om te zetten in vormen. ⚡️


De inspiratie uit het bos vertaalden we letterlijk naar een bos. Door te spelen met illustratieve bomen creëerden we een typografie die het woord ‘bos’ spelt. Duidelijk, dynamisch en natuurlijk met de speelse Stardusttwist die jullie ondertussen wel gewoon zijn van ons! De rest van de branding ontstond al even snel als het logo.
Uitwerkingen? Samen met Edboss ontwikkelden we een nieuwe website inclusief blog, webshop en interactieve kaart in de nieuwe branding. We voorzagende social media van Planteenbos van een groene-kerst-campagnepost. En daarnaast ontwikkelen we ook een origami ‘Thank you’-certificaat. Kortom, een compleet plaatje en een super leerrijke uitdaging.

“Eindelijk... Planteenbos steekt in het nieuw en lekker hip! Frisgroen, ook een beetje hemelsblauw en warmoranje. Precies al lente bij ons. Onze nieuwe website is gewoon top.”

- LUKAS
Check it out. Wij zijn super trots om de nieuwe huisstijl en website aan jullie te tonen in dat nieuwe frakske! Je weet wat je te doen staat: geef jezelf of iemand anders een stukje nieuw Vlaams bos cadeau!


www.planteenbos.beLike what you see?

Contacteer ons dan voor een offerte op maat!  Tot snel!

We're only 1 click away

©Cedric Houfflijn & Mira Sabbe - Grafisch ontwerp - geboortekaartje - huwelijksuitnodigingen - branding - logo Gent - Brussel 

  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
LOGO_DEF.png