WIE? Planteenbos is een VZW die u de kans wil geven op een heel concrete manier bij te dragen aan een groener Vlaanderen. Er bestaan reeds veel initiatieven waarbij mensen groene projecten kunnen (mee-)financieren. Meestal zijn dit projecten rond CO2-compensatie of -reductie in ontwikkelingslanden. Deze projecten zijn waardevol maar weinig zichtbaar. Planteenbos wil lokaal iets realiseren, iets tastbaars, iets om te bezoeken, waarbij zoveel mogelijk doelstellingen tegelijk worden gerealiseerd. Vlaanderen is één van de bosarmste regio’s van de wereld. Daar willen ze wat aan doen. Hoe? Door concrete bebossingsprojecten te realiseren in Vlaanderen. Bij jou in de buurt en graag samen met jou


WAT? Plant Een Bos kwam aankloppen bij Stardust om hen in een nieuw frakske te steken. Liefst een fris, groen en voor de rest kregen we carte blanche. ‘New Year, New Me’ vraagt voor een volledig nieuw logo met huisstijl & verbeterde website in de nieuwe branding. 

Concept? Wederom trokken wij onze knalgele regenlaarzen aan op zoek naar inspiratie in ‘t groen. Met een frisse neus en een hoofd vol ideeën (en ondertussen al terug dr. martens en glitter schoenen) starten we met de inspiratie om te zetten naar vormen. Wat uiteindelijk het snelste logo wordt dat we ooit maakten. ⚡️


De inspiratie uit het bos vertaalden we letterlijk naar een bos. Door te spelen met illustratieve bomen creërden we een typografie die het woord ‘bos’ spelt. Duidelijk, dynamisch en natuurlijk met de speelse stardust twist die jullie ondertussen wel gewoon zijn van ons! De rest van de branding bloeide al even snel als het logo.
Uitwerkingen? Samen met Edboss ontwikkelden we een nieuwe website inclusief blog & webshop met interactieve kaart in de nieuwe branding. We voorzien de social media van Planteenbos van een groene kerst campagnepost. En daarnaast ontwikkelen we ook een origami thank you certificaat. Kortom een compleet plaatje en super leerrijke uitdaging.

“Eindelijk... Planteenbos steekt in het nieuw en lekker hip! Frisgroen, ook een beetje hemelsblauw en warmoranje. Precies al lente bij ons. Onze nieuwe website is gewoon top.”

- LUKAS
Check it out. Wij zijn super trots om de nieuwe huisstijl en website aan jullie te tonen in dat nieuwe frakske! Je weet wat je te doen staat: geef jezelf of iemand anders een stukje nieuw Vlaams bos cadeau!


www.planteenbos.beLike what you see?

Contacteer ons dan voor een offerte op maat!  Tot snel!

©Cedric Houfflijn & Mira Sabbe - Grafisch ontwerp - geboortekaartje - huwelijksuitnodigingen - branding - logo Gent - Brussel 

  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
LOGO_DEF.png